Påsken i Vindinge-Kullerup Pastorat

Med palmesøndag vel overstået har Jesus gjort sit indtog i Jerusalem, sagtmodig og ridende på et æsel – og både han og kirken er klar til den mest dramatiske uge i kristendommen. En uge, der spænder fra det mest fortvivlede til det frydefuldt jublende.

Først er der tilsyneladende fred og ingen fare skærtorsdag. Det er torsdag den 28. marts, og der er gudstjenester i Vindinge Kirke kl. 9.15 og Kullerup Kirke kl. 10.30.

Dagen efter er det langfredag, som i år akkompagneres af komponisten Joseph Haydns værk De syv ord på korset. Værket er skrevet som mellemspil mellem korte prædikener over Jesu sidste syv ord på korset.

Haydn skrev musikken i 1785, for at den kunne bruges i domkirken i den andalusiske havneby Cádiz. Nu fremføres den til den fælles gudstjeneste i pastoratet i Vindinge Kirke fredag den 29. marts kl. 16.30. Det er en strygekvartet bestående af fire musikere fra Odense Symfoniorkester, der spiller. De kalder sig ligefem Påskekvartetten.

Påsken i kirken fortsætter søndag den 31. marts. Det er selveste påskedag, og det fejres i Kullerup Kirke kl. 9.15 og i Vindinge Kirke kl. 10.30.

Påsken slutter dagen efter, mandag den 1. april, hvor der for de vedholdende er
2.-påskedagsgudstjeneste i Vindinge Kirke kl. 10.30.

Vintergæk med tornekrone

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s