Middelaldermesse og kildemarked

Der er løbet meget vand i åen, siden Vindinge Kirke blev bygget, men lørdag den 24. september 2016 er der mulighed for at træde direkte tilbage i middelalderen. Den dag er der nemlig Skt. Mads Kildemarked i og omkring Vindinge Kirke. Ganske som for adskillige hundrede år siden.

Dagen starter med pilgrimsvandring kl. 7.45, hvor vi mødes ved Vindinge Kirke og vandrer mod Skt. Mads’ Kilde i Kogsbølle og tilbage igen – en tur på 3,5 km hver vej. Pilgrimsvandringen er et tilbud til dem, der vil opleve det åndelige aspekt ved helligkilden kombineret med en vidunderlig naturoplevelse.

Kl. 10.00 er der middelaldermesse i Vindinge Kirke med gregorianske toner og både biskop, præster og munke fra middelalderen. Også borgmester, adelsfolk, borgere og bønder vil myldre til, og bueskytter og andre krigere skal huske at lægge deres våben fra sig i våbenhuset, inden de går ind.

De skal nok også huske at få dem med sig, når de går ud, for middelalderen fortsætter på engen bag kirken, når borgmester Kenneth Muhs efter messen åbner markedet officielt. Vel mødt!

Læs mere om Skt. Mads Kildemarked.

skt-mads-kildemarked

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s