Vielse og kirkelig velsignelse

Vielse
For at blive viet i folkekirken skal den ene eller begge parter være medlem af folkekirken.

I kan blive gift i Vindinge Kirke, hvis I bor i Vindinge Sogn. Hvis I er i tvivl om, hvilket sogn I bor i, kan I finde ud af det på sogn.dk.

Når I har overvejet, hvornår I vil giftes, skal I kontakte sognepræsten for at aftale dato og klokkeslæt for vielsen.

Tidligst tre måneder før vielsen skal I indhente en prøvelsesattest hos den kommune, som I begge eller den ene af jer bor i. Prøvelsesattesten dokumenterer, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten skal afleveres til sognepræsten.

Hvis den ene af jer eller I begge ønsker at skifte navn i forbindelse med vielsen, skal ansøgning foregå elektronisk med digital signatur.

Inden vielsen mødes I med præsten for at gennemgå vielsens forløb, fortælle lidt om jer selv, aftale salmer og tale om eventuelle musikønsker. Samtalen tager en times tid og finder som regel sted i dagtimerne på hverdage.

Til vielsen skal der – ud over brudeparret og præsten – være mindst to vidner til stede.

Vindinge Menighedsråd har udgivet en folder, hvor I kan læse mere om alt det praktiske i forbindelse med selve højtideligheden. Klik her og hent folderen Velkommen til vielse i Vindinge Kirke(pdf).

Kirkelig velsignelse
Efter en borgerlig vielse kan et ægtepar få en kirkelig velsignelse i kirken. En af jer eller begge skal være medlem af folkekirken.

I skal henvende jer til sognepræsten for at aftale dato og tid for velsignelsen og for en samtale inden den kirkelige handling.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s